تعامل دستگاه قضا با شهرداری در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی تهران/سامانهای برای گزارشهای شهروندی در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد میشود
یکی از وظایف شهرداریها کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح شهر است و با توجه به اینکه از سال گذشته علیرضا زاکانی، شهردار تهران به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در امور آسیبهای اجتماعی در پایتخت انتخاب شد و این مسئله در دولت جدید نیز تداوم پیدا کرد؛ شهرداری تهران در حال انجام فعالیتهایی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران است.
باید پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگسازی در این زمینه را دنبال کنیم
عبدالمجید رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران در گفتوگو با میزان درباره فعالیتهای این مرکز و همکاری با قوه قضاییه در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی پایتخت گفت: اقدامهایی که اکنون در حال انجامشان هستیم و برایمان اولویت بیشتری دارد در رابطه با مسائلی است که بیشتر در ظاهر شهر دیده میشود و از جمله آنها میتوان به ساماندهی معتادان متجاهر، کودکان کار و خیابان و متکدیان اشاره کرد، اما مسئله اصلیتر و ریشهای این است که باید پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگسازی در این زمینه را دنبال کنیم که همزمان در قرارگاه اجتماعی که با توجه به اصل ۱۲۷ قانون اساسی (ئیس جمهور میتواند در موارد خاص، بر حسب ضرورت با تصویب هیأت وزیران نماینده، یا نمایندگان ویژه با اختیارات مشخص تعیین کند. در این موارد تصمیمها نماینده یا نمایندگان مذکور در حکم تصمیمها رئیس جمهور و هیأت وزیران خواهد بود.) به شهردار تهران تفویض اختیار شده با موضوعهای معتادان و معتادان متجاهر، کودکان کار و خیابان، متکدیان، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی و حمایت از خانوادههای نیازمند در حال انجام کارهایی هستیم.
حمایت و تعامل بسیار خوب دستگاه قضا با مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران
وی ادامه داد: در این قرارگاه تصمیم بر این شد که با توجه به حمایت و تعامل بسیار خوبی که با دستگاه قضا از جمله دادگستری و دادستانی تهران داریم و اتفاقهای بسیار خوبی با همراهی قوه قضاییه افتاده است بازدید از مناطق و سازمانهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی را داشته باشیم و در چهارمین بازدید به همراه نمایندگان دستگاه قضا به منطقه یک رفتیم تا از نزدیک با مسائلی که حل شدنشان به تاخیر افتاده و زمانبر شده برخورد داشته باشند. با حضور دستگاه قضا دستورها در صحنه داده و اقدامهای متناسب با آن انجام میشود که برکات بسیار زیادی دارد و هم در تصمیمگیریهای کلان و هم در اجرا موثر است و رضایتمندی شهروندان را به همراه دارد.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران در رابطه با استفاده از فناوریهای جدید در رصد و پایش آسیبهای اجتماعی پایتخت بیان کرد: یکی از مسائلی که دنبال میکنیم این است که اقدامهای تخصصی ما با حضور اساتید، نخبگان و فعالان آن حوزه و همچنین دستگاههای مسئول مرتبط با آسیبهای اجتماعی باشد. کارگروههای ما جلسههای متعدد و منظمی را داشتند و در حال فعالیت هستند. یکی دیگر از مسائلی که دنبال میکنیم استفاده از ظرفیتهای نظیر دوربینهای شهری و هوشمندسازی در موضوعهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی است که بسیار میتواند کمک کننده باشد.
سامانهای برای گزارشهای شهروندی در حوزه آسیبهای اجتماعی در حال ایجاد است
رحمانی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر عمده رصد ما توسط نیروی انسانی صورت میگیرد، افزود: قصد داریم با هوشمندسازی هم از ظرفیت دوربینهای شهری برای رصد استفاده کنیم و هم اینکه سامانهای در حال ایجاد است که مردم گزارشهای شهروندی را در حوزه آسیبهای اجتماعی داشته باشند و متناسب با آنها عمل شود. با این اقدام تمام شهروندان میتوانند موقعیتهای دارای آسیبهای اجتماعی رل اطلاعرسانی کنند و متناسب با آن کلونیها و محدودههای آسیبهای اجتماعی شناسایی و اطلس آسیبهای اجتماعی کاملتر میشود و میتوانیم تصمیمهای منطقیتر و برنامهریزی بهتری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در قرارگاه اجتماعی کل دستگاههای اجرایی عضو هستند و به ویژه آموزش و پرورش در بحث پیشگیری اولویت اصلی است، توضیح داد: باید از ظرفیت آموزش و پرورش در بحث پیشگیری به نحو شایسته بهره برده شود.
انتهای پیام/